Призоваха ги да оставят компютрите, телефоните и други комуникационни следства извън залата

Депутатите изслушват на закрито заседание годишните доклади на службите. Пред парламента дейността си през 2021 г. отчитат Държавна агенция „Разузнаване“, Служба „Военно разузнаване“ и  Държавна агенция „Национална сигурност“.

Представят и доклада на Държавната комисия по сигурността на информацията (ДКСИ) за цялостната дейност по състоянието на защитата на класифицираната информация в България през 2021 г.

Заседанието е при закрити врата, тъй като докладите на службите са с ниво на класификация „секретно“, а този на ДКСИ - с ниво на класификация „поверително“, съгласно Закона за защита на класифицираната информация, обясни председателстващият Росен Желязков.

Той припомни на депутатите да оставят лаптопи, телефони и други комуникационни устройства извън пленарната зала. Публичността на актовете ще се осигури с публикуване в "Държавен вестник", добави Желязков.

Преди началото на тази част от заседанието имаше 15-минутна почивка, за да се освободят залата и балконите от външни лица.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА, Нелли Желева