Очакването на новия член на семейството е трепетен момент за всички у дома

Очакването на новия член на семейството е трепетен момент за всички у дома. Появата на бебе е радостно събитие, което се помни цял живот, а подготовката за неговото раждане започва да кипи отрано. Набавянето на нужните стоки за отглеждането на малкия човек може да се случи както в последния момент, така и месеци преди големия ден. Бебешки дрешки, обзавеждане, пособия за хранене и козметика – всички тези продукти са задължителни за правилната грижа на мъника, като днес родителите могат да си набавят необходимите атрибути и от онлайн магазин.

Какво включва подготовката за появата на бебе, разказват от Рая Тойс

Отглеждането на новородено е сериозно предизвикателство особено за онези, на които тепърва им предстои да влязат в ролята на родители. Безсънни нощи, хранене, обличане и правилно общуване с бебето – всички тези теми излизат на преден план още преди да вземем в ръцете си цялото щастие на света. За да са максимално спокойни и уверени в действията си родителите, могат да се възползват от съветите на Рая Тойс:

  • използвайте качествена козметика за бременни и кърмачки – грижата за кожата по време на бременността и след раждането е от съществено значение за това жената да запази красивия си външен вид и да се чувства добре в тялото си. Появата на стрии е много често срещано явление, което прави използването на специално олио и/или лосион силни препоръчително, съветват от Рая Тойс. Техният състав е добре да бъде натурален, за да не проникват вредни съставки в кръвообращението;

  • купете маневрена и лека количка – дори ако тя се продава на по-висока цена, инвестицията в хубава количка си струва напълно, съветват от Рая Тойс. Аксесоарите към нея са също от значение – чувалче, чадър, чанта и прочее;

  • бебешките дрешки трябва да са от хубави материи – така те няма да дразнят нежната детска кожа и ще осигурят на мъника нужния комфорт, напомнят от Рая Тойс. Както във физическите магазини, така и в интернет сайтовете е наличен разнообразен каталог и достъпни цени.

Може да намерите нови бебешки стоки на изгодни промоции и сезонни разпродажби. Ако се чувствате несигурни в избора си, практично е да се и консултирате с продавач-консултантите, за да направите правилен избор на мебели, количка, дрешки и консумативи.

Колко време преди раждането е добре да направим нужните покупки

От Рая Тойс напомнят, че е добре да се подготвите за появата на новороденото отрано, за да не купувате всичко в последния момент. Два-три месеца преди раждането на бебето е подходящ времеви диапазон, в който да си набавите всичко необходимо.