Част от тавана паднал докато детски спортен клуб провеждал тренировка

Мазилка от таван на общинска спортна зала в Плевен се срути по време на тренировка на деца. За щастие няма пострадали. Родителите, които ни сигнализираха, твърдят, че децата им спортуват на студено и при лоши условия. Сградата беше запечатана.

Галя Пърлийска е треньор на клуба по акробатика, който провежда тренировките си в залата. И тя, и родители по дават сигнал за падналата мазилка. Казва, че проблемът бил от много години, а в тренировките участвали около 50 деца.

Веднага след инцидента сградата беше запечатана по нареждане на кмета на Плевен Георг Спартански. „Тази зала ще бъде отворена тогава, когато бъдат извършени всички неща, които Комисия установи”, категоричен беше градоначалникът. По думите му 10-годипшните договори на трите клуба – по акробатика, батут и художествена гимнастика, изтичат през пролетта. „Не са правили ремонтни дейности. Залата им е давана с решение на Общинския съвет по 7 ст. на кв. метър. За 10 години трябва да могат да си чистят поне паяжините. Има паяжини, на които можеш да се обесиш”, коментира още Спартански. Той обаче обеща да съдейства на клубовете да провеждат тренировките си на друго място.

Повече гледайте във видеата.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.