Изходът от политическата криза коментират доц. Георги Лозанов и Владо Йончев

Темата за кризата в политиката и шансовете за съставяне на кабинет коментираха бившият председател на СЕМ доц. Георги Лозанов и главният редактор на OFFNEWS Владо Йончев в ефира на „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

Лозанов е на мнение, че коалицията между „Продължаваме Промяната“ и „Демократична България“ е заявка за твърда анти-ГЕРБ позиция. Той е на мнение, че за две години ГЕРБ е започнала да излиза от „политическата карантина“, тъй като „партиите на промяната“ не са успели да създадат устойчива управленческа алтернатива. „Те твърде великодушно прибраха доста голяма политическа менажерия – президента, Слави Трифонов, БСП“, посочи той. По думите му това е дало на ГЕРБ монолитност в рамките на политическия живот.

Йончев смята, че на предишните избори обединението ПП – ДБ е имало по-голям шанс да бъде на първо място, отколкото на предстоящите. Той посочи, че ГЕРБ е незаобиколим фактор.

МВР с план за действие срещу схемите за купуване на гласове

Йончев каза още, че кампанията, която очаква да проведат ГЕБР, е „през прокуратурата, през фалшиви обвинения, през неща, които после ще се окажат, че не са така, но изборите са минали“. Той допълни, че очаква и „фалшифициране на вота с „мъртви души“ и хартиени бюлетини“.

Лозанов посочи, че отношенията между ПП-ДБ и ГЕРБ ще доведат до предизборна кампания на тежки сблъсъци. „ДБ едва ли ще може да участва в напрегната компроматна кампания, а това ще намали резултата им на изборите“, посочи той.

Повече по темата вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.