Историята е колкото криминална, толкова и забавна

История - колкото криминална, толкова и забавна. 70-годишна жена изгони крадци от дома си, биейки ги с пръчка. Случаят е от сряда вечерта в плевенското село Одърне.

Жената се казва Иваничка Христова. „Хвана ме страх, когато ги видях с качулки и маски. Държаха пистолети в ръцете, а аз ги ударих с пръчката”, спомня си тя.

70-годишната Иваничка и 78-годишният ѝ съпруг Ради за първи преживяват опит за грабеж в нощта на 8 февруари, в 1.30 часа след полунощ. Жената била будна пред телевизора. „Чукна се, аз дръпнах пердето и видях двама с маски и качулки. Само очите им се виждаха. Уплаших се. Три пъти викнаха да отварям, но аз им казах: „Марш от тук”. Разбиха вратите и аз викнах на Радко да става. Те крещяха: „Давай парите!”. Какви пари? Ние сме бедни хора. Откъде да ги взема?”, разказва възрастната жена.

Иваничка и Ради живеят скромно с малките си пенсии. И двамата получават по 400 лв. Тя е работила в местното училище над 20 години. Била е хигиенист. В момента на грабежа бързо забравя за уважението и възпитанието от училището.

Възрастната жена е дала описание на нападателите – млади мъже с маски. Иваничка и Ради дежурят на пост през нощта, очаквайки крадците да се върнат. Въпреки страха, семейството е готово отново да се отбранява, но този път не с пръчка.

В петък следобед стана ясно, че полицаите в Плевен са задържали двама непълнолетни младежи за нападението над възрастна жена, която ги прогонила с пръчка.

Те са арестувани след 36 часа разследване за влизането в дома на 70-годишната Иваничка Христова. Младежите са от село Одърне. Единият е криминално проявен. Има регистрация за шофиране на кола без книжка.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.