След множество сигнали, животното бе прегледано и отведено в зоопарка

Абсурдна ситуация в Благоевград. Кон в безпомощно състояние дни наред лежи в мъки в квартал „Струмско”. Няма институция, която да го прибере. Единствените, които поели случая присърце, са служители на частна фирма. Те извикали ветеринар, който прегледал животното и вчера то беше закарано в зоопарка. Уверенията на ръководството там са, че конят ще бъде обгрижван максимално добре.

ТАЛИСМАНЪТ НА ОСИКОВО: Кошутата Пепа яде вафли и нощува пред магазин (ВИДЕО)

Георги Мицов и още няколко човека решили да не оставят коня в мъки и опитали с всички средства да го вдигнат на крака. „Видимо изтощено, ахетично животно, недохранено. Измерих му температурата и беше доста ниска”, коментира състоянието на животното ветеринарният лекар д-р Светослав Димитров. Според Мицов основната причина конят да е паднал на земята е това, че той е обикалял, за да се загрее.

Хората от фирмите в района събират пари, купуват храна и конят видимо се възстановява. На другата сутрин обаче, вероятно заради мразовитата нощ, отново е намерен на земята. „От понеделник следобед се опитваме да се свържем със всякакви институции, които само си прехвърлят топката една на друга. Пратиха някаква кола, като са мислели, че конят е умрял”, каза Георги Мицов. В крайна сметка служители на Община Благоевград пристигнаха и качиха животното в камион, с който го транспортираха към зоопарка.

Спасиха елен, заклещил главата си в кофа (ВИДЕО)

Конят е без ушна марка и собственикът му няма как да бъде установен. В квартал „Струмско” обаче са виждали мъж с каруца да го използва редовно. Свързахме се с него по телефона – той отрече и изпрати поздрави на хората, които го подозират.

В следващите поне 14 дни конят ще остане в зоопарка под непрестанни грижи, обещават от Община Благоевград.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.