Той коментира списъка "Магнитски", раздорите в ПП и влизането в еврозоната

Не мога да твърдя, че списъкът „Магнитски“ е предизборна бухалка, някои хора така го определят. Аз не съм запознат с това законодателство. Това каза Александър Иванов от ГЕРБ в ефира на „Твоят ден“ по NOVA NEWS. Той каза, че посещенията на Борисов в Американското посолство е „добра комуникация с евроатлантическите партньори“. „Добрата комуникация не трябва да бъде тълкувана като вид натиск“ – така отговори той на твърденията, че ГЕРБ са под натиск със списъка „Магнитски“.

Иванов коментира изказванията на Александър Дунчев така:„Ако всичко е прозрачно, честно и почтено при тях, да каже Дунчев каквото има на Кирил Петков и да се приключва тази тема.“

Иванов посочи и приоритетите на партията за предстоящите избори.

Политикът коментира проблемите, които България трябва да разреши, за да се приеме еврото. Той посочи, че инфлацията е сериозен проблем. „Инфлацията в страната е два пъти по-висока от тази в еврозоната“, допълни той.

Задържаха трафиканти, превозвали мигранти в бус на търговско дружество

„Трагедията с мигрантите и със загиналите български полицаи е голяма. Българската граница имаше нулев миграционен натиск до 2021 г. Нямаше случаи, при които да загиват мигранти и полицаи. Натискът се влияе в голяма степен от вътрешнополитическата обстановка“, каза политикът.

Повече вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.