Това научи NOVA

Над 30 мигранти са заловени в бус със софийска регистрация, научи NOVA. Превозното средство е спряно на АМ "Струма" в посока Перник. Зад волана е бил 20-годишен българин, който е познат на полицията. Бежанците са задържани към 08.00 ч. По-късно нелегалните пътуващи бяха отведени в 9-о Районно управление. 

Мигрантите са мъже, на видима възраст до 40 години. По техни думи - афганистанци. Пътували са с раници и ръчен багаж. И този път, по вече отработена схема, те са били превозвани в отсек на товарен бус със софийска регистрация.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

„В момента сме направили контролни пунктове. Не предприемаме произволни и рисковани спирания. Наблюдаваме автомобила и го спираме там, където е безопасно”, обясни вътрешният министър Иван Демерджиев.

Нелегалните пътници са в добро здравословно състояние, не се е наложила хоспитализация на нито един от тях. Ако се установи, че сред тях има непълнолетни, те ще бъдат настанени в центъра за бежанци в квартал "Военна рампа".

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.