Байдън заяви, че след встъпването си в длъжност, е наредил на разузнавателната общност да използва всички налични инструменти за разследване

Президентът на САЩ Джо Байдън подписа законопроект, изискващ разсекретяване на разузнавателни материали за потенциалните връзки между избухването на пандемията COVID-19 и лаборатория в китайския град Ухан, предаде АФП.

"Трябва да стигнем до дъното на произхода на COVID-19, включително потенциалните връзки с Института по вирусология в Ухан. При прилагането на това законодателство моята администрация ще разсекрети и ще сподели възможно най-много от тази информация", заяви Байдън в изявление.

COVID-19: Четирима починали и 200 новозаразени за последното денонощие у нас

Той каза, че през 2021 г., след встъпването си в длъжност, е "наредил на разузнавателната общност да използва всички налични инструменти за разследване".

"Тази работа продължава, но ще бъде оповестена възможно най-много информация, без да се нанася вреда на националната сигурност", каза той.

Пекин категорично отхвърля възможността изтичане на информация по време на изследванията в лабораторията в Ухан да е отключило глобалната пандемия.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

Източник: БГНЕС