Той е с 4 присъди и има наложени над 10 акта и 2 глоби с фиш

39-годишният мъж, който бе заловен да шофира пиян в насрещното на АМ „Тракия”, е карал така цели 12 километра. Колата се движела по аварийната лента на платното за движение към София, но в посока Бургас. Това обяви в ефира на „Здравей, България” говорителят на полицията Анелия Влахкинова.

Мъжът е с 4 присъди и има наложени над 10 акта и 2 глоби с фиш, съобщиха още полицията. Дрегерът отчел 1.54 промила алкохол в кръвта му.

„При задържането е обяснил, че се е объркал при включване в магистралата от участъка ѝ в Пазарджик. Той е спрян в района на пътен възел „Цалапица”. Оказа се, че има богато досие. Едната присъда е за катастрофа с пострадали, а другите три са за шофиране под въздействие на алкохол”, уточни Влахкинова.

39-годишният Десислав Георгиев е от Брацигово. Майка му, която застана само пред камерата на NOVA, разказа, че синът ѝ е строителен работник и всеки ден пътува до София, където са обектите му. Тя отрича синът ѝ системно да кара пиян. Предишната вечер не се прибрал и предполага, че прекарал нощта с компания.

„Той не използва алкохол редовно. Случва му се в месеца, ако му се случи веднъж, а пък напоследък въобще не е пил, просто защото така се случваше, че имаше проблеми и даже трябваше да пие лекарства и наистина може някое от лекарствата нещо да е подействало. Ако е пийнал малко алкохол и оттам вече”, каза Катя Георгиева.

Жената признава, че синът е осъждан за шофиране в нетрезво състояние. След последното излизане от затвора заминал за Германия. Когато се върнал, бил променен. „Като шофьор е много добър и аз това казвам, че слава на Бога, нито той е пострадал, нито някой друг”, допълни майката на задържания.

Хванаха пиян мъж, шофирал в насрещното на АМ "Тракия"

Същия автомобил мъжът карал от 2015 година. Сменял само номерата му, защото от КАТ му ги взимали. Предстои да бъде отнета шофьорската му книжка, посочиха от МВР. Провинилият се водач е задържан за 72 часа. По закон за шофиране след употреба на алкохол и повторно нарушение Наказателният кодекс предвижда затвор от 1 до 5 години и глоба от 500 до 1500 лв. Делото ще се гледа в петък по бързо производство.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.