Жертвата е загинала от обилна кръвозагуба, уточниха от прокуратурата

Пет кучета са умъртвили 39-годишната жена от Долна Оряховица. Смъртта е настъпила вследствие на обилна кръвозагуба. Това е установила прокуратурата, която повдигна обвинение на мъжа, грижил се за животните. Наложен му е и 72-часов арест. Според обвинението мъжът е не е полагал достатъчно грижи за животните - те не са били с намордник и са били на свобода. 

„Имаме свидетелка, която разказа, че преди е била нападната от тези кучета. Смъртта на жената е вследствие на остра и обилна кръвозагуба, причинена от ухапване”, коментира наблюдаващият прокурор  Даниела Харитонова.

Глутница кучета уби жена в Долна Оряховица (ВИДЕО)

Кучетата, нахапали жената до смърт, са евтаназирани. „Това е извършено, тъй като за нуждите на прокуратурата е важно да се установи дали в стомасите им има биологичен материал от починалата”, уточни Харитонова.

Оттам ще проверяват също дали институциите са си свършили работата. Кметът на града заяви, че е безсилен да се справи с бездомните кучета.

„При всеки сигнал от граждани съм идвал да предупреждавам собственика. Нямаме правомощия да се справим с проблема”, обясни кметът на града Йордан Байчев.

Кметът на Долна Оряховица след трагедията в града: Нямаме правомощия да се справим с проблемните кучета

В събота районният съд в Горна Оряховица ще гледа искането на прокуратурата за постоянен арест на 61-годишния мъж, който се грижил за петте кучета в чуждата къща. По закон обвиняемият го грози затвор до 5 години и 10 000 лева глоба.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.