Членове на СИК се замислят дали да участват в Комисия при следващия вот

„Избор след избор, избор след избор – не се решава нищо. На народа му дойде до гуша от тези избори”. Това каза Ангел Ангелов – председател на една от секционните избирателни комисии в Якоруда, където по време на вота имаше пожар.

За да се промени нещо, неговата препоръка е лидерите на партиите да се разберат. По време на вота в неговата избирателна секция е имало пожар, а при приемане на протоколите в РИК членовете на Комисията са забавени с часове.

„Навреме си тръгнахме всички секции, но в Благоевград като стигнахме, се получиха други усложнения. При приемането на данните още със сядането госпожата беше настроена отрицателно: „Имате грешки, имате грешки”, ние ги оправихме за отрицателно време. … От 5 сутринта влязохме в залата, в 8 излезнахме. Накараха ни да броим отново всички бюлетини. Един човек не излезе – да не сме свалили правителството с един човек. … В края на краищата си излезе нашата бройка”, обясни Ангелов премеждията си от нощта след вота.

„Сканираш бюлетината и се премяташ под масата”: В секция гасиха пожар, в друга си говориха на „муцунка” (ВИДЕО)

Той разказа, че след смяна на един член на РИК „за 5 минути всичко е решено”, след като са забавени с часове при приемане на протоколите.

Двете жени, които били в същата СИК, са на инжекции от притеснение. "Бюлетини с тикче извън квадратчето ги приемаха за действителни", поясни Ангелов.Тези хора в РИК нали са сложени да помагат, запита председателят на една от Секционните избирателни комисии в Якоруда.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.