Вижте няколко полезни съвета

Колите под наем са услуга, която създава наистина голямо удобство на всички, влюбени в пътуванията и решени да не поддържат постоянно автомобил с всичките съпътстващи разходи. 

За коли под наем обикновено се сещаме, когато има евтин самолетен билет до приятна дестинация, но летището е толкова далече от забележителностите, че без кола под наем просто не става. 

Рент-а-кар се предлагат, разбира се, и в България, и вероятно ще ви е интересно да научите, че не само чужденци се обръщат към тази услуга. 

Защо да се обърнете към компания за автомобили под наем?

Някои от причините са очевидни, като например тази, че в момента или по принцип не разполагате със собствена кола. Има обаче и много други причини за наемане на автомобил, за които си заслужава да говорим: 

Автомобилът ви е на ремонт, а пътуването вече е планирано

Вместо да отлагате плановете и да разваляте настроението на всички, услугата “рент-а-кар” ще спаси почивката. 

Имате кола, но са ви дошли гости и не можете да се съберете във вашата? 

Това е особено често срещана причина - когато дойдат роднините от чужбина, ни се иска заедно да преживеем възможно най-много хубави мигове. Как обаче да съберем две семейства в кола за едно? Като се обърнем към фирма за коли под наем, откъдето да изберем по-голям автомобил с повече места и да си създадем незабравими спомени от съвместно пътуване. 

А когато гостите си тръгнат, връщате автомобила под наем и нямате повече никакви ангажименти. 

Пътувате от София до Варна със самолет, но не ви се иска да ползвате такси? 

Макар и малка, нашата страна също предполага вътрешни полети за работа или почивка със самолет. Обикновено дестинацията е София- Варна и винаги изниква въпроса “а с каква кола ще карам из града и до плажовете наоколо”. Е как с каква - с автомобил под наем. 

Как да изберете компания за коли под наем

Не е без значение към коя компания за коли под наем ще се обърнете. Качеството на услугата трябва да е перфектно, за да не се помрачи пътуването ви и за да не плащате излишни разходи. 

Проверете има ли достатъчно голям избор на нови автомобили под наем. Автопаркът е важен елемент при избора не само от естетическа, но и от чисто практична гледна точка. Ако човек пътува сам по работа и ще ходи по срещи в града, има нужда от малка, компактна кола. Ако пък ще се отправите на пътешествие с децата, не трябва да забравяте нуждата от голям багажник. 

След като сте се спрели на вариант, проверете потребителските реювта в независими сайтове и се уверете, че няма нищо нередно с компанията. Тук важно е количеството, а не само високата оценка. В повечето случаи оценка 4,5/5 с 1000 ревюта е много по-достоверна и отразяваща реалността, в сравнение с оценка от 5/5 с 10 ревюта, която може да е манипулирана.

Една наистина добра компания за коли под наем трябва да разполага с офис във всеки голям град, в близост до летищата и на централни места, като Top Rent a Car. Това ще ви даде не само гъвкавост при взимането и предаването на автомобила, но и сигурност, че в която и точка на страната да сте, бързо ще получите съдействие в случай на нужда. 

И да обобщим: Коли под наем са нужни в случаите, в които личният автомобил не е в изправност или не отговаря на нуждите, когато сте в чужд град, но не искате да ползвате такси и когато не разполагате с автобил, а случаят налага да се обърнете към компания за автомобили под наем. 

Същевременно изборът на компания за коли под наем трябва да бъде съобразен със: има ли компанията офиси в повечето големи градове, има ли достатъчно голям автопарк, познато име на пазара на коли под наем ли е. 

Пожелаваме ви приятно пътуване!