Коментар на политолозите проф. Румяна Коларова и Ружа Смилова

В предаването „Челюсти” политолозите проф. Румяна Коларова и Ружа Смилова направиха анализ на политическата ситуация и възможността за съставяне на кабинет с мандат на ГЕРБ-СДС или ПП-ДБ.

„ПП-ДБ очакваха да бъдат първи. Всички предизборни обещания бяха с нагласата, че ще са първи, а ГЕРБ - втори. Заявлението на Кирил Петков, че вторият трябва да се съобрази, да подкрепи първия - сега му прави лоша шега”, каза проф. Коларова.

„Гражданите очакват някакво развитие, но те не са хомогенна група. Има различни групи граждани, които очакват различни неща от своите представители в парламента. Нещо, което беше ясно заявено от ПП-ДБ, преди изборите - беше, че те коалиция с ГЕРБ-СДС няма да правят. Това беше заявка, която може би им струваше някаква част от потенциалната подкрепа, но беше подкрепена от над 600 000, които гласуваха за партия, алтернатива на ГЕРБ-СДС”, смята Смилова.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.