"Липсва чуваемост между парламентарните групи", смята Наталия Киселова

„Надявам се този път да има разум, да има цивилизованост. Дори като политическа символика трябва да има тържественост. Националният политически форум го свикват в Страстната седмица, а не в Светлата седмица след Великден. Политическата логика и традиция е първата политическа сила излъчва председател на парламента, останалите – зам.-председатели”. Това заяви в студиото на предаването "Твоят ден" по NOVA NEWS юристът и основател на Института за модерна политика Борислав Цеков. Повод за думите му е прецедентът от предишното Народно събрание, в което първият работен ден на депутатите продължи 3 дни докато изберат председател.

Според него споровете за избор на председател в предишния парламент е партизанщина. „Което гледахме преди, са антипарламентарни по дух”, каза Цеков.

На видеовръзка беше доц. Наталия Киселова, която обясни, че проблемът е в липсата на чуваемост между парламентарните групи. „Всяка една говори не на другите групи, а по-скоро на избирателите си”, обясни липсата на диалог между депутатите тя.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook