Униформените ще следят за пияни и дрогирани зад волана

Засилено полицейското присъствие по пътищата от днес заради предстоящите празници. Униформените ще следят за пияни и дрогирани зад волана.

ГОЛЯМОТО ПЪТУВАНЕ: Очаква се интензивен трафик преди Великден

Очаква се интензивен трафик на входно-изходните артерии на София и по магистралите у нас. На този фон се очакват и колони от автомобили при 20-ия километър на автомагистрала „Тракия“ в посока Бургас. Съоръжението се нуждае от авариен ремонт, като към момента са започнали подготвителни дейности.

"Ние ще проведем традиционната си полицейска операция "Алкохол, наркотици, скорост и неправоспособност". По отношение на скоростните режими, контролът ще бъде и през нощта. В тъмната част на денонощието камерите, с които контролираме скоростните режими, са повече от 230, всички те работят. А повече от 800 са техническите средства за установяване на употребата на алкохол и наркотични вещества и техните аналози", заяви главен инспектор Мария Ботева, отдел "Пътна полиция", ГДНП.

"Взимат се мерки, за да не се допуска образуването на колони от пътни превозни средства на граничните пунктове. Важна препоръка, която бих могла да отправя, е гражданите преди да предприемат пътуване в чужбина, да си проверят валидността на документите за пътуване - личните карти и паспорти", посочи и Аксиния Манчева, отдел " Гранични проверки", ГД "Гранична полиция".

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.