МВР следи и за движение в аварийната лента

В навечерието на празниците хиляди българи тръгнаха на път. Паралелно днес започна масирана полцейска акция срещу дрогирани и пияни шофьори. Натоварено е движението и на граничните пунктовете към Гърция и Румъния. 

Благой Станчев е сред стотиците проверени шофьори днес. Не е отчетен алкохол в кръвта му. „Малки грешки, малки нарушения, особено пък не дай боже употреба на алкохол и наркотици, могат да причинят много неприятности на хората, които са се подготвили за празника” споделя Станчев.

ГОЛЯМОТО ПЪТУВАНЕ: Очаква се интензивен трафик преди Великден

Хиляди са положителните проби за алкохол и наркотици всеки ден.„Практиката сочи, че средно се установяват по 40, 50 случая на ден в цялата страна. В тази връзка, днес са назначени в наряд 800 екипа, които да осигуряват обществения ред”, каза Лъчезар Близнаков от Главна дирекция „Национална полиция” (ГДНП).

Полицията следи и за движение в аварийната лента. Глобата за това, припомнят от МВР, е 1000 лева и лишаване от правото на управление за 3 месеца. Засилен трафик освен във вътрешността на страната има и по границите.

„Отворени са всички трасета за преминаване, осигурили сме непрекъснатост на работния процес”, заяви Аксия Манчева от Отдел „Гранични проверки” на Главна дирекция "Гранична полиция".

От МВР апелират всички шофьори да внимават и да не забравят, че не са сами на пътя. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.