Акцията за даряване на кръв продължава

Рекорден брой доброволци дариха кръв в подкрепа на родилката от Сливен. За три дни са се отзовали 88 кръводарители. Нужното количество кръв вече е набавено, но близки на младата жена продължиха да даряват и днес с надеждата да помогнат на 30-годишната жена.

„Тя е моя приятелка и искам да помогна”, каза една от кръводарителките.

„По принцип съм приятел на мъжа й и с нея се познавам като цяло”, обясни друг кръводарител.

Кръводарителската акция започва още с приемането на родилката в болницата на 13-ти април. До момента кръв са дарили 88 души.

Военните пилоти, превозили родилката от Сливен: Имаше турбуленция

„Обявявали сме различни кампании, различни поводи за кръводаряване, но такава съпричастност за първи път виждам”, каза д-р Рая Ралева – началник отделение по Трансфузионна Хематология към МБАЛ – Сливен.

Вече е събрано достатъчно количество кръв за болницата в Сливен, където е била подготвяна младата жена за транспортиране по спешност в София.

По думите д-р Рая Ралева – началник отделение по Трансфузионна Хематология към МБАЛ – Сливен: „всичко, което е прелято, е възстановено от кръводарителите и към тоя момент имаме готовност да помогнем на София”.
Това е причината акцията да не бъде прекратена. Лекарите припомнят, че с дарената кръв само от един човек, могат да бъдат спасени три живота.

Транспортираха със „Спартан” до София родилка, нуждаеща се от спешна помощ

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook