Това каза кметът на район „Слатина" Георги Илиев

14-годишното момче, което катастрофира в спирка на градския транспорт в София, няма други провинения до момента. Това каза в ефира на „Здравей, България" кметът на район „Слатина" Георги Илиев.

Детето подкарало колата, след като шофьорът излязъл да му купи дюнер. Автомобилът буквално отсякъл кошче за боклук и табло с разписанието на автобусите. Като по чудо няма пострадали.

14-годишен заби кола в спирка в София

„Майката на тийнейджъра е дошла на разпита и е съдействала. Искам да благодаря на полицията, че реагира веднага. Провели са разговори с детето, родителите му и мъжа, който е забравил да си вземе ключовете от колата. Затова призовавам всички шофьори да внимават, особено когато оставят непълнолетни сами в автомобили. Момчето и мъжа нямат роднинска връзка. То помага на господина в заведението му. Детето не е на редовна форма на обучение. Вероятно ще бъде съставен акт за административно нарушение", каза още Илиев.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.