Засега няма данни за щети по инфраструктурата

Обилният дъжд в района на Габрово и Дряново тази сутрин продължи часове и наводни пътища и унищожи реколтата в някои села в района. Засега няма данни за щети по инфраструктурата.

Жители на габровски села алармират, че силният и продължителен дъжд е потопил градините им, а по улиците текат реки. Водата бавно се оттича.

ПОРОЙ В СВИЩОВСКО: Четириметров воден стълб отнесе улици в Ореш

Завиряването на отделни участъци от пътната мрежа не е попречило на движението на автобусите на обществения транспорт, посочи заместник директорът на дружеството в Габрово Детелин Цветков.

В Дряново се наложи да се изпомпва вода и да се отводняват отсечки от пътища и райони в общинския център. От гаровия площад бяха изтеглени две коли, попаднали във водния капан. Директорът на  общинското предприятие по чистотата Стефан Косев обясни, че шахтите са почистени, но не са успели да поемат обилните дъждовни води. По думите му няма опасност от преливане на река Дряновска.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БНР