Репортерът Иван Кънчев и операторът Петър Симеонов тръгват по следите на опасни хищници

„Разкази от гората”. Тази вечер в „Темата на NOVA” репортерът Иван Кънчев и операторът Петър Симеонов тръгват по следите на опасни хищници и ни връщат хилядолетия назад във времето, за да разкрият тайните на първите ловци по българските земи и неразказваните истории на техните наследници. Ще се придвижат през непроходими гори и планини по следите на опасни хищници. Ще ни разкажат забравени хилядолетни истории за вечното единоборство между хората и животните.

Законите на истинските ловци задължават всички, независимо кои са и откъде идват, да не убиват застрашените, а да пазят и хранят нуждаещите се животни, да се борят с бракониерите и да влизат в гората като в храм.

Оказва се, че днес 120 хиляди души у нас имат право да ловуват, а над 120-годишната им организация носи спомени за неразказаните истории на легендарни българи, за трофеите на известни държавници, за тайни преговори по време на лов.

Очаквайте „Темата на NOVA”, тази вечер, след новините в 19:00. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.