Слави Трифонов няма право да ни съди, защото ИТН е пример за лицемерието в българската политика, смята той

Беше ми изключително трудно да приема, че съм дошъл в политиката, за да се боря с ГЕРБ, а в един момент разбрах и приех отговорността, че е правилно решението да сме заедно в ротационно партньорство. Това имаше тежка цена за мен като човек, но това е най-доброто решение за България. Това каза за "Денят на живо" депутатът от ПП-ДБ Искрен Митев.

"Слави Трифонов няма право да ни съди, защото ИТН е пример за лицемерието в българската политика. Тошко Йорданов аргументира подкрепата за ДПС с това, че искали да видят как Пеевски стои Христо Иванов щели да стоят. Иванов обаче не е член на комисията", посочи той.

Радостин Василев: ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ще се самоизядат

По думите му ПП се е опитала да обясни защо Пеевски не трябва да е в конституционната комисия. "Не трябва да има ярки политически образи, защото е експертна. Имаме ротационно председателство с ГЕРБ, това не е коалиция. Осъзнахме, че няма друг вариант, затова решихме да направим тази иновация. Ще работим заедно при определени условия, следейки ходовете си и осъществявайки строг контрол", заяви Митев. 

Според него "Възраждане" са клекнали както пред ДПС, така и пред ПП по отношение на конфликта с Явор Божанков. "Явно някой им се е обадил и те промениха позицията. Няма как някой да забранява на когото и да е да изразява мнението си. Срам ме е, че съм в една зала с тези хора, има и ярост", подчерта депутатът. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.