Досега наводнените населени места са 40

Продължава борбата с бедствието след взривяването на язовир „Каховка” в Украйна. Световната здравна организация предупреди за опасност от холера. Досега са наводнени 40 населени места.

„Мъжът ми ме събуди посреднощ. Водата в къщата стигна до кръста. Излязохме на улицата, но нито един от нас не може да ходи. Извадихме късмет, че минаваха други хора. Те ни помогнаха да стигнем до магазина. Оттам продължихме към наши познати”, разказва за ужаса пенсионерката Мария Михайловна.

Шпионски сателити на САЩ са уловили експлозията в язовир "Каховка"

Същевременно украинската контраофанзива е в пълен ход. Такава е оценката на военни експерти от Великобритания и Съединените щати. Поне на три места по дългия стотици километри фронт се разгоряха боеве. По-значителните сблъсъци са северно и южно от Бахмут, както и в Запорожка област. Смята се, че пробив в руската отбрана в Запорожието е основната цел на операцията. Русия казва, че е отблъснала атаките. Киев мълчи за конкретните ходове на бойното поле.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.