Над 100 военни и техника се борят с щетите

Продължава борбата с водното бедствие в Берковица. Военните са на място за да помогнат при разчистването, очакват се и доброволци.

Тази вечер трябва да пристигне и тежка военна техника, която да се включи при разчистването на града.

Комисия започна да описва щетите в домовете на хората, които пострадаха от наводнението. 

БЕДСТВЕНО ПОЛОЖЕНИЕ: Отнесени коли и разрушени къщи в Берковица и Георги Дамяново (ВИДЕО+СНИМКИ)

Междувременно община Берковица обяви и дарителска сметка на която всеки, който иска може да помогне на пострадалите. А хората в града изхвърлят унищожената си покъщнина и се надяват да не вали отново.   

Окръжната прокуратура в Монтана се самосезира и разпореди проверка.

„Днес се очаква голямо дарение от Гората.бг. Ще бъдат докарани пясък, чували, гумени ръкавици. Благодаря на всички, които помогнаха, с каквото могат. Предстои комисия да оценява щетите”, обясни в ефира на „Здравей, България” кметът на общината Димитринка Каменова. 

Диана Славкова споделя, че майка ѝ е преживяла бедствието, докато е била вкъщи. "Тя беше в шок. Водата е нахлула на долния етаж, а после се е покачила до прозорците на втория етаж. Очаквала е, че всеки момент ще счупи стъклото и ще навлезе на горния етаж. Преместила се е на по-високо място в къщата. В двора е било пълно с мебели и електроуреди". 

Банкова сметка на Община Берковица в ЛЕВА за ДАРЕНИЯ на парични средства за преодоляване щети от бедствия:

Титуляр: Община Берковица
IBAN: BG35 UBBS 8002 8413 8709 05
BIC code: UBBSBGSF
Банка: ОББ АД – клон Берковица, пл. “Йордан Радичков“ № 1

Код за вид плащане: 44 51 00 /Дарения, помощи и други безвъзмездно получени суми от страната/; или Код за вид плащане: 44 52 00 /Дарения, помощи и други безвъзмездно получени суми от чужбина/;

Необходимо е в платежното нареждане дарителите да посочат основание „Наводнение“ или друга специална цел, за която правят дарението.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.