Момичето е с черепно-мозъчна травма

Дърво падна и нарани 14-годишно момиче в столицата. Инцидентът е станал около 15 часа. 14-годишното момиче вървяло по тротоата на улица „Княз Борис Първи”. Подминава дървото, когато то се чупи в основата си и пада.

Детето е откарано в "Пирогов", където преминало обстойни прегледи. От болницата потвърдиха за NOVA, че то е с черепно-мозъчна травма и остава за лечение. 

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА ИНЦИДЕНТА ВИЖТЕ ТУК

Според мъж, оказал първа помощ на пострадалата при инцидента, момичето имало травма на главата, но било контактно до пристигането на линейката.  

"Помогнахме, докато дойде линейката. Детето беше в шок", заяви  Благомир Ковачев.

От Столичната община съобщиха за NOVA, че не са получавали сигнали за това, че падналото дърво би могло да е опасно. Причината за инцидента най-вероятно са дъждовете, паднали в столицата през последните дни, заради които се е натрупала голяма почвена влага и се е образувало заблатяване, което е довело до пречупване на корена на дървото. 

"За този адрес не е подаван сигнал. Предстои до седмица по улица "Солунска" да бъдат премахнати дървета, за които има сигнали", посочи Димитър Петров - Дирекция „Зелена система” СО.

Общинските власти започват инспекция на всички изсъхнали дървета.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.