Първоначално младежът дал положителна проба за дрога, но после в кръвта му не бяха открити опиати

3 години и 4 месеца затвор получи 19-годишният Жечко Кюркчиев, който предизвика катастрофа в Шумен, при която загина младо момиче, а нейна спътничка беше ранена. На 28 септември миналата година ученикът премина с над 103 км/ч през кръгово кръстовище на централен градски булевард и се блъсна в колата на 22-годишната Светомира Станчева.

Дърво падна и рани тийнейджърка в София (ВИДЕО+СНИМКИ)

Първоначално младежът даде положителна проба за наркотици, но впоследствие в кръвта му не бе открито наличие на опиати. Междувременно пък джипът, с който предизвика катастрофата, изгоря на паркинг на КАТ.

Следствието бе водено от Софийската градска прокуратура. Делото се гледаше по съкратена процедура, след като Кюркчиев призна вината си. Така наказанието му бе редуцирано с 1/3.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване. 

"Това, което може да каже моето семейство, е, че сме удовлетворени от решението на уважаемия български съд. Предполагам и очаквам, че ще има обжалване от страна на обвиняемия, така че занапред във времето ще видим как ще се развият събитията", каза бащата на загиналата Светомира - Анатоли Станчев. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.