Фестивалът в града събра близо 800 души, избрали независимия начин на живот

Празник на независимия начин на живот и номадския начин на мислене – това е „Банско номад фест”, който се провежда в курортния ни град. 780 са участниците тази година, като ежедневно те имат право да избират между десетки занимания, всичките включващи опознаване на природните забележителности в региона.

„С фестивала ние се опитваме да покажем най-доброто от Банско на хората, които са независими от местоположението си. Тук смесваме професионални срещи, конференции и презентации с различни забавни активности - планинско колоездене, катерене, рафтинг”, казва организаторът на фестивала Матиас Цайтлер.

Гърция въвежда нови визи за т.нар. „дигитални номади”

Дигиталните номади са от цял свят. Екипът на NOVA срещна американски, испански, китайски и македонски граждани. Всички те споделят, че инициативата много им допада, а повечето са в Банско не за първи път.

Освен приятели, „Банско Номад Фест” носи и много позитиви за бизнеса. Заедно дигиталните номади оформят огромен механизъм, който веднъж задвижен, след това дава стотици нови възможности. А за себе си присъстващите на фестивала казват, че рядко чувстват умора на работното си място, защото то рядко им носи напрежение и неудовлетвореност.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.