В района има огромно задръстване

Седем души са ранени след верижна катастрофа на магистрала „Тракия” в района на един от ремонтите.

Верижната катастрофа става около 09:00 часа тази сутрин. Тежкотоварен камион и три автомобила се удрят в участък , в който има ремонт и движението се събира в едната лента. Сблъсъкът е станал в момента, в който тирът е намалил, за да влезе в стеснения участък.

Задържаните полицаи взели 10 000 лв. подкуп, за да прикрият виновен за катастрофа

„Намалил е скоростта. Зад него два леки автомобила, които са движили по същия начин, са намалили скоростта, но трети водач на лек автомобил, явно разсеял се, не обърнал внимание на това или шофирал с несъобразена с пътните условия скорост и се удря в движещите се пред него два леки автомобила, които пък от своя страна се удрят в задната част на товарния автомобил”, обясни Мирослав Стоянов, говорител на ОД МВР- Пазарджик. 

Според очевидци не спазването на дистанцията и знаците са причината за катастрофата.

Седем души са ранени и са откарани в болница. Трима от тях, сред които и дете на година и половина остават за лечение.

След катастрофата, в района се образува километрична тапа. Ремонтът при 67 -мия километър ще продължи още две седмици. Причината е, че се подменят фуги на виадукта. Очаква се реконструкцията да приключи до 10 юли. Дотогава движението ще се извършва двупосочно в платното посока Бургас.

В същото време на границата между Пловдив и Стара Загора се проведе операция на полицията, ДАИ, АПИ и агенция „Митници”. Проверяваха тирове и туристически автобуси 

„До момента няма нито едно установено нарушение нито при проверката на автобусите, нито на товарните автомобили”, каза гл. инспектор Йордан Милушев, началник на „Пътна полиция“- Пловдив. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.