Той обяви новината във Facebook

Иван Гешев обяви в публикация във Facebook, че гражданското движение "Справедливост за България" вече е регистрирано. "Решен съм да оправдая очакванията на всички, които ме подкрепят", пише той. 

Иван Гешев основава гражданско сдружение „Справедливост за България”

"Скъпи български граждани,
Щастлив съм да обявя, че гражданското движение "Справедливост за България" вече е регистрирано. Решен съм да оправдая очакванията на всички, които ме подкрепят. Ще работя за достоен живот на всеки български гражданин. Убеден съм, че заедно ще се преборим с неправдата.
#ЗаСправедливост"

Припомняме, че по-рано бившият главен прокурор обяви желанието си да основе гражданско сдружение „Справедливост за България”, в специално видеообръщение.

„Сдружението ще бъде родолюбиво, основано на християнската етика и традиционните български семейни ценности. Смятам, когато бъде приета оставката ми, да застанем заедно с всички, които споделят тревогата за бъдещето на България, заедно в името на консервативните ни ценности. Истински патриотизъм под мотото "Бог, Отечество, Семейство", каза Гешев.

Сдружението му ще се бори за „възстановяване на справедливостта, смазана от олигархичния модел в последните години".

Новините на NOVA - в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.