Народният театър излезе с позиция

Актьорът Камен Донев обяви, че напуска представлението "Животът е прекрасен" и Народния театър "Иван Вазов" поради "безобразното, арогантно поведение" на директора Васил Василев.

"Излизах на сцената от любов към спектакъла и от уважение към вас, зрителите. Но чашата преля", написа Донев в официалната си страница във Facebook. В поста си той допълва, че няма да позволи достойнството му да бъде погазено.

Скандалите в Народния театър влизат в съда

"Надявам се и вярвам, че ще се видим в Народен театър "Иван Вазов" при други обстоятелства и друго ръководство", допълни Камен Донев.

Народният театър излезе с позиция след напускането на Камен Донев. 

"Намираме за манипулативно и непрофесионално поведението на актьора Камен Донев, който за пореден път използва сцената на театъра, за да насажда напрежение, което дестабилизира работата на институцията". Това коментират в позицията до медиите от Народния театър "Иван Вазов".

Според съобщението с действията си Донев уронва престижа на институцията, като „създава новини, захранващи скандал, целящ да анулира смисъла и качеството на художествените процеси".Оттам посочват, че той не е щатен актьор на театъра.

За участие в спектаклите от репертоара на НТ „Иван Вазов“ с актьорите, които не са на трудов договор с театъра, се сключват договори, с които се уреждат взаимоотношенията на страните, включително и възнаграждението на актьорите. При възстановяването на спектакъла „Животът е прекрасен“ такъв договор е сключен и с Камен Донев, който не е щатен актьор на театъра, като във връзка с поставени от негова страна условия, възнаграждението му за изпълнението на ролята на Семьон Подсекалников е увеличено трикратно спрямо предходния договор на актьора с театъра за същата роля.

Договорът, сключен с него, е в сила до изиграването на десет представления. "До момента в изпълнение на този договор са реализирани девет постановки с негово участие, а последният му ангажимент е програмиран за 28 септември", посочват още от Народния театър.

След спектакъла вчера, Донев разпространи видео, в което настоява да се потърси отговорност от директора на театъра, заради опасност на сцената. 

Вижте повече във видеото. 

Новините на NOVA - в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.