Очевидци подали сигнал на 112

Сигнал за побой над жена на улица в София. В социалните мрежи се разпространяват снимки на мъж, който по думите на очевидци, е нанесъл поредица от удари в лицето ѝ. Престъплението е извършено на 13 юли около 23.30 ч. Хората, които се намесват, за да помогнат на пострадалата, звъннали веднага на 112.  

„Темата на NOVA”: Тормоз у дома

„Притекох се на помощ, след като видях побоя. Попитах мъжа защо я бие, а той каза, че това не е вярно. Явно не е за първи път, защото лицето ѝ беше в стари синини. Проследихме насилника - оказа се, че живее наблизо”, каза в ефира на „Здравей, България” очевидецът Лукреция.

От спешния център на „Пирогов” потвърдиха, че жената е била транспортирана в лечебното заведение, но преди да бъде изяснено здравословното ѝ състояние, си е тръгнала. Тя е чуждестранна гражданка.

От МВР съобщиха за NOVA, че мъжът е задържан за 24 часа, образувано е досъдебно производство. Започнати са процесуално следствени действия, но пострадалата е отказала да свидетелства.

Новините на NOVA - в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook