Това научи NOVA от свои източници

Футболен фен на „Левски” е намушкан с нож след нападение в Скопие в четвъртък вечерта, научи NOVA от свои източници. Българинът е с прободни рани и е бил приет в болница с опасност за живота. Лекарарите успяха да стабилизират състоянието му. 

Група привърженици на „Левски” пътували за мача с „Шкупи” в северномакедонската столица. Те били свалени от колата си и били бити, като единият от тях получил прободни рани. 

След това нападение непосредствено преди мача имало и втори сблъсък между привърженици на „Левски и между местната полиция. По неофициална информация има 10 арестувани българи.

„Може би 50 минути бяха затворени вратите, след като свърши мача. Имаше някакъв момент на провокация, колкото и дребна. Тези хора са емоционални и от най-дребните неща се провокират. По време на почивката стюарди дойдоха пред публиката и показваха жестове. След това започна да се блъска по седалки”, разказа фен на „Левски”.

С позиция по темата излязоха и от МВнР. Оттам обясняват, че са „информирани за български гражданин, ранен при инцидент в Скопие”. По първоначални данни става въпрос за нападение в северната част на града и нанесени прободни рани с хладно оръжие, обясняват от външното ни министерство.

„Мръсен българин”: Пребиха съпредседател на сдружение на българите в РСМ (ВИДЕО+СНИМКА)

От МВнР подчертават, че следят ситуацията отблизо. Посланикът ни в Северна Македония вече е провел разговор с компетентните власти и е настоял за спешно изясняване на случая и осигуряване на сигурността на българските привърженици. Консулът на България в Скопие е посетил пострадалия българин в болницата, където е настанен за лечение.