Прелезът Шибуя е най-натовареното кръстовище в Токио – и в света

От хотелитероботи до най-оживеното кръстовище в света, обзалагаме се, че не сте чували някои от тези интересни факти за Токио преди. 

Прелезът Шибуя е най-натовареното кръстовище в Токио – и в света. Има 7 пресичания от двете страни на улиците и около 2500 души пресичат кръстовището всеки път, когато светлините светнат зелено. Местните наричат този момент „невероятната битка“. Гледката на автомобили, спиращи във всички посоки, за да направят път на огромната вълна от пешеходци, е хипнотизираща. 

Ризото от щурци и сайдер от бръмбари предлагат в Токио

През 2009 г. властите инсталират сини светлини на гарите в опит да предотвратят самоубийства. През 2013 г. научна статия разкри, че те работят, като самоубийствата са намалели с цели 84%. Смята се, че синята светлина довежда по-бързо хората, изпитващи психологически стрес, до състояние на релаксация. 5. Можете да закупите почти всичко от автомат в Токио Хамбургери? Лесно. Чадъри? Няма проблем. Рибен бульон? Токио е столицата на автоматите. Има поне един на всеки 12 метра в Токио, със средно един на всеки 23 души.