История за добрина и благодарност

История за добрина и благодарност и за един плюшен делфин, който пропътува разстоянието от единствения делфинариум у нас – този във Варна, до столицата на Румъния – Букурещ, за да грейне отново усмивката на едно дете, изгубило своя плюшен приятел за кратко.

В края на август 8-годишният Николас за първи път тръгва на екскурзия без своите родители. Тя го отвежда зад граница – на българското Черноморие. За да го срещне с нови приятели –делфините.

„Обади ми се веднага, след като излезе от Делфинариума във Варна – беше толкова въодушевен!”, разказа Адриана Джорджеску, майка на Николас.

Детето решава да вземе един от делфините със себе си у дома. Макар и новият му приятел всъщност да е плюшен.

"Кръсти го Албастрел. На румънски това означава „синьо“, какъвто е и цветът на делфинчето.
Но една вечер, когато си лягаше, забеляза, че Албастрел го няма и много се разстрои. Това беше единственият му сувенир от България", добавя майката на детето.

Вярвайки в доброто, Адриана решава да се свърже с делфинариума във Варна, за да ги помоли да купи същото делфинче за малкия си син. Отговорът не закъснява. 

„4 дни по-късно получих SMS от куриер за пратка от България, за която не дължа нищо. Дори за доставката на делфинчето”, добавя майката в своя разказ.

Това не е първият път, в който делфинариумът във Варна успява да върне усмивката на свой посетител.

"За нас е важно да направим нашите гости – децата и възрастните, които обичат делфините и варненския делфинариум, щастливи. Направихме малко по-голям жест към него, като изпратихме още няколко дребни изненади, каза Соня Стоянова, която е треньор в Делфинариума във Варна.

Майката на Николаос уточнява, че детето ѝ ще помни жеста завинаги. Всяка нощ детето заспива със своя плюшен приятел и благодари за доброто дело. Цялото семейство планира да посети делфинариума следващото лято, за да благодари още веднъж.