Ясно е психичното състояние на двамата подсъдими по делото - съпругът на убитата и баща му

Поредно заседание се проведе по делото за убийството на Евгения Владимирова. Съдът прие няколко експертизи. От съдебно-психиатричната и психологична стана ясно психичното състояние на двамата подсъдими - съпругът на Евгения Орлин Владимиров и баща му Пламен, който е сочен за съучастник.

Убийството на Евгения, намерена в куфар: Близките искат справедлива присъда за обвиняемия

Според данните Орлин не страда от психоза и няма данни той да е страдал от такова разстройство към момента на извършеното престъпление през октомври 2021 година.

Така според изводите на експертите Орлин Владимиров, ако е извършил деянието, в което е обвинен - за убийството на съпругата си, то той го е разбирал и е могъл да ръководи постъпките си, като съответно може да дава обяснения относно деянията си и пълноценно да участва в наказателния процес, съобщиха вещи лица по делото.

САМО ПРЕД NOVA: Приятелите на Евгения, убита и намерена в куфар

Защитата на Владимиров поиска ексхумация на трупа на Евгения. Според тях съдебномедицинската експертиза била направена некомпетентно. Съдът отказа това искане.
Не беше допусната експертизата на психолозите, изготвена от Тодор Тодоров - психолозите. Причината - адвокатите на Орлин Владимиров се обосноват с факта, че Тодоров е дал медийни изявления. В тази експертиза стават ясни резултатите от водените беседи с обвиняемите баща и син.

ЕКСКЛУЗИВНО: Говорят майките на Евгения и на заподозрения за убийството й Орлин

На следващото заседание, което е насрочено за 28 септември, подсъдимият Орлин Владимиров заяви, че иска да даде обяснения по делото. До този момент той пазеше мълчание.

Откриха тялото на жена от София, която беше в неизвестност