Днес, след като се отрекоха от думите си - бащата е на свобода, а мярката на сина му ще се гледа във вторник

Съпругът ѝ я обяви за изчезнала. Месец по-късно тя беше открита в куфар, захвърлен на сметище. Истината за жестокото убийство потресе България. Според обвинението 33-годишната Евгения е била убита именно от мъжа си - Орлин, а за да бъде прикрито престъплението, на помощ на се притекъл баща му. Според първоначалните им самопризнания - двамата планирали убийството заедно. Днес, след като се отрекоха от думите си - бащата е на свобода, а мярката на сина му ще се гледа във вторник.

Най-близките ѝ разказват за вярната си приятелка и споменът не избледнява. "В момента, в който тя не дойде на среща с мен, ние ѝ звъняхме и не вдигна, беше ясно, че нещо се е случило. Това не е типично за нея. Обадих се на Орлин, той каза, че е отишла на фитнес. Той също даваше вид, че я търси. Разиграваше театър успешно", спомня си Диляна Маринова. И споделя, че е бил твърде хладнокръвен въпреки отсъствието ѝ.

"Когато го задържаха, той призна всичко. Разказал в детайли какво се е случило, всичко. Не мога да разбера защо баща му не го е спрял. Той е бил запознат с всички подробности. По нищо не личи, че имаше проблеми между тях, но знам, че е имало раздор, карали са се, но без физическо насилие. Знам, че е бил ревнив, ровил е в телефона на предишната си приятелка. Убийството не е било под афект, планирал го е. Според мен го е направил смятайки, че е толкова интелигентен, че няма да го хванат", разкри тя.

Орлин е поставил скрита камера в дома им, проникнал е в телефона на Евгения. Според прокуратурата той е предупредил баща си Пламен Владимиров, че иска да убие жена си. Дори е потърсил съвет как да го направи. А по-късно бащата е обещал на сина си да укрие тялото. Бившият служител на ДАНС от месеци се разхожда свободно по улиците на Перник, но отказа да разговаря с екип на NOVA. 

Убийството на Евгения, намерена в куфар: Близките искат справедлива присъда за обвиняемия

Ивайло Иванов също е приятел на Евгения и споделя, че реакцията на Орлин е била странна. "Искахме да питаме роднини, но той не искаше, нито ни даде да ходим в полиция. Трудно го заведохме в РУ, за да я обявим за издирване", разказва той. 

Хладнокръвието на Орлин учудва приятелите му. "Всички сме с посърнали погледи, той си пие биричката, седи си. Това беше много странно. Само бащата е знаел всичко, планирали са заедно престъплението, дори са оглеждали хвостохранилището. Не искам Орлин да се среща с децата и семейството ми. Искаме доживотна присъда", категоричен е Иванов.

Семейството и близките на Евгения се страхуват, че може да бъде пуснат под домашен арест.  

Делото ще се гледа този вторник, обвинението е за убийство по особено мъчителен начин. Същият ден в 10:30 ч. е планиран протест пред Съдебната палата. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.