От утре до неделя ще можем да ги видим в зала 1 на НДК

Най-известните циркови артисти са у нас и обещават горещо шоу в София. Те са тук за първия международен цирков фестивал “Златен кон”. Само екип на NOVA проследи репетициите в зала 1 на НДК.

Хванати “ръка за ръка” дуо “Виталис” от Перу печелят награда в Рекордите на “Гинес”, регистрирайки една от сложните и опасни акробатики, правени някога на цирковата сцена.
"Ще се опитаме да дадем всичко от себе си за шоуто. Има много опасни моменти. Нашият специален трик е момента, в който балансираме глава в глава", каза Пабло Нонато, цирков артист от Перу.

"Джоел е върху моята глава, напълно изправен, огледално на мен. През това време аз слизам по стълбите. Това е много рисковано и мисля, че хората ще се забавляват много", добави Нонато.

Цирк "Балкански" с атрактивен спектакъл за новия си сезон

"Направихме този рекорд на "Гинес" в Испания, като изминахме 97 стъпала за 53 секунди", посочи Джоел Яйкатесавера, цирков артист от Перу.

Целият номер, продължава повече от 10 минути и изисква пълно доверие между двамата акробати.
"Тренираме много, 4-5 часа на ден за техниката и кондицията. Това е нашият живот, той е напълно различен от нормалния, така че може би сме малко луди", разказа Нонато. 

На сцената ще видим още 80 артисти от 19 държави. Сред тях и трупа Хишиг тен от Монголия, който са ностилети на дестеки престижни награди.
"За нас е голяма чест да сме в българия на първия цирков фестивал "Златният кон", защото знаем, че страната ви богата циркова история", каза Бата Зола, цирков артист от Монголия.

На сцената ще видим и български циркови артисти. Участниците ще демонстрират нежност и сила под звуците на Парижкия цирков духов оркестър. От утре до неделя ще можем да ги видим в зала 1 на НДК.

Двама от фамилия Балкански за политиката като цирк (ВИДЕО)