Според социалния антрополог Ивайло Дичев пък ГЕРБ ще се възполва от ситуацията и ще поиска повече министри при ротацията през март

„Досега веднъж си спомням да е минал вот на недоверие – при правителството „Кирил Петков”. Сега е обречен". Това заяви в студиото на "Твоят ден" по NOVA NEWS журналистът Асен Агов.

БСП, ИТН и „Възраждане” внесоха подписи за вот на недоверие

Според социалния антрополог Ивайло Дичев в НС е станала явна коалицията на „отрицателите на европейския път на България” - „Възраждане”, БСП и ИТН. Той не очаква действията на тези партии да им донесат дивиденти на местните избори. Дичев каза още, че правителството няма да падне от вот на недоверие сега, а Бойко Борисов ще се възползва от създалата се ситуация, за да поиска повече министри при ротацията през март.

Пламен Димитров: Хората няма да понесат двойни цени на тока от 2026 г.

Агов коментира, че разнобоят в действията на протестиращите енергетици не говори добре за синдикатите. По думите му никой не е обяснил на хората, че са били лъгани в продължение на години. „ГЕРБ не са си свършили работата, когато е трябвало – през 2019 г. Тогава незнайно защо са подлъгали хората, че не е необходимо да се осигурят капацитети за ТЕЦ-овете”, заяви Агов.

Целия разговор гледайте във видеото.