Той е за несправяне на правителството в сектор „Енергетика”

„Възраждане”, БСП, „Има такъв народ” и независимият депутат Радостин Василев внесоха подписи в деловодството на парламента за вот на недоверие към кабинета „Денков - Габриел”. Той е за несправяне на правителството в сектор „Енергетика”.

БСП ще се включи в искания от „Възраждане” вот на недоверие

„Както имаме обединени управляващи в лицето на ДПС, ГЕРБ и ПП-ДБ така имаме и обединена опозиция. За пореден път се показва, че в името на България, могат да се изоставят политическите разногласия и точно заради това „Възраждане, БСП, „Има такъв народ” и независимият депутат се обединихме и внесохме вот на недоверие”, коментира Цончо Ганев.

Според него вотът не е самоцел. „Това, което се води като политика, ще унищожи българската енергетика, оттам ще се унищожи българската икономика. Като потребители, ще бъдем обречени да плащаме в пъти по-високи сметки за ток”, мотивира се още Ганев.

„Днес беше дадено началото на края на това вредно управление за България. Управление, което загроби българското земеделие и погреба българската отбрана. Което от вчера, онзи ден и днес погребва българската енергетика. Което продаде или подари ядрените реактори в Белене и сложи край на възможността България да има ядрена енергетика”, посочи Георги Свиленски от БСП.

„Дали сега, или следващия път – това правителство рано или късно ще си замине. Това е престъпно правителство, заченато в грях. Вътре са сериозни измамници и неморални личности. Това правителство вече е загубило доверието на гражданите и то реално е бламирано”, подчерта Тошко Йорданов от ИТН.  

„Сектор „Енергетика” е само един от секторите, в които държавата е рухнала. Аз поисках вот на недоверие на това правителство и неговата оставка на първия ден, след като то беше сформирано. По-вероятно е в скорошните месеци правителството да бъде съборено отвътре, отколкото от обединената опозиция”, е мнението на независимия депутат Радостин Василев.