Националите попаднаха под светлините на прожекторите, когато достигнаха четвъртфинал на мондиала

България е с един от осемте най-силни отбора в света по мини футбол. Националите попаднаха под светлините на прожекторите, когато достигнаха четвъртфинал на мондиала в Обединените арабски емирства. 

Тест първи. Черна гора. Първа победа. Тест втори. Япония. И… втори триумф. Третият скалп падна със стил – девет на нула срещу Оман. Така топ 16 призова българите. Ръкавицата хвърли Родината на футбола. Дузпата се превърна гол, а на терена останаха само разбитите английски сърца.

Националният отбор по минифутбол продължава с успехите на Световното

„Преди две години и половина моят баща си замина. Човекът, на който дължа пламъка ми за футбола, и патриотичната ми нагласа. Много съжалявам, че той не успя да види успеха ни на европейското в Кошице, не успя да види и моята дъщеря“, заяви той.

Сега си представя как самият той след време ще разказва на дъщеря си, че на първия й рожден ден баща й е пренаписал историята. „Надявам се да бъде горда от мен“, казва Генадиев.

Горд със сигурност ще бъде и друг баща – Бончо Генчев от златното българско поколение, чийто син – Любомир, ликува на мини футболния терен.

За спортните журналисти обаче един важен въпрос стои на дневен ред след успеха. „Какво не ни достига в професионалния футбол, в мъжкия футбол на най-високо ниво, защото там е немислимо да отстраним Англия, а тук го правим“, сподели Филип Друмчев. А треньорът има вяра, че България след време може да стане европейски или световен шампион.