Ако има ляво обединение то трябва да бъде около БСП, посочи той

БСП се представи повече от очакваното на изборите в София. Цялата кампания по отношение на Ваня Григорова и на БСП мина под две линии, първо, че има разнобой с националното ръководство и второ, че тя била представител на руските интереси, вместо да говорим за проблемите на София, където Григорова по всеки проблем имаше решения. Това каза Георги Свиленски в ефира на "Твоят ден" по NOVA NEWS.

Без гласовете на БСП Ваня Григорова нямаше да стигне до балотаж, посочи той. Политикът уточнини, че Костадин Паскалев не е член на БСП, а на „Левицата“. " На места БСП загуби заради тях, където "Левицата"  се явяваше алтернатива на нашите кандидати", допълни Свиленски.

Михаил Миков: Григорова събуди интереса на хора от градската десница в София

Той каза, че лявото обединение трябва да бъде около БСП, партията може да го организира, но не бива да бъде поставяна наравно с партии, които имат по 1000 -2000 гласа. Преди всички избори ние каним другите формации, посочи Свиленски.

Имаме 4 областни града и 73 общински кмета, обобщи политикът. Той посочи, че от БСП ще внесат вот на недоверие към правителството.

Повече гледайте във видеото.