При инцидента има тежко пострадали

История по сигнал на зрители на NOVA. Потърси ни адвокат Божидар Терзийски. По думите му той и семейството му са пострадали при пътен инцидент между тир и четири леки автомобила. Мъжът е с травми на главата и крайниците, детето му също е с наранявания, a пътникът от най - тежко пострадала кола в момента е в болница и е в медикаментозна кома заради тежки наранявания. По думите на г-н Терзийски има множество пропуски в документацията на полицията и виновният шофьор на тира, полски гражданин, в момента е на свобода срещу 1500 лева гаранция, въпреки тежкия инцидент.

Верижната катастрофа станала на 23 октомври малко след 17:30 часа на Северната тангента. „Движех се на Северната тангента в посока Ботевград. Образува се тапа на изхода за Пловдив и колите започнаха да намаляват. Погледнах в огледалото и видях, че колите зад мен също започват да намаляват. В далечината забелязах тир, който се движеше с много висока скорост, Обърнах се към съпругата ми, която беше с мен и ѝ казах, че вероятно ще ни ударят. Секунди по-късно чухме страшен удар и колата ни беше изхвърлена обратно на движението, плътно до мантинелата и сплескана до неузнаваемост”. Това разказа в ефира на „Здравей, България” един от потърпевшите Николай Дъбравски.

Четирима са задържаните при спецоперацията срещу кражбите на автомобили в София

В съседна кола пътуват адвокат Терзийски и съпругата му. На задната седалка в колата е и детето им. „Няма как да опиша ужаса, който изживяхме. Детето беше отзад и буквално беше приплескан между седалките. Съпругът ми беше в безсъзнание. Имаше доста хора, които помогнаха на място и ни извадиха”, спомня си жената.

Адвокат Терзийски сподели, че за него има скандални пропуски в протокола за ПТП на полицията. „В протокола се описва една фактическа обстановка, която не отговаря на действителността. Моят последен спомен преди удара е, че виждам едни фарове през задния прозорец, подавам пълна газ, за да избягам от удара, и после нямам спомен. След разговори със свидетели и пострадали – от описаното в протокола излиза, че мен ме е ударило НЛО”, подчерта той.

По думите му в документацията липсва правилна и обективна фактическа обстановка. "Скандално е, че не са описани правилно нараняванията ни. Излиза от написаното, че съпругата ми въобще не е била в колата с мен", твърди мъжът. 

Повече по темата гледайте във видеото