Двама са хванати, докато разглобяват скъпа кола

4 души са в ареста, след като са задържани в момент, когато разглобявали крадена кола. сред тях са добре известните крими герои Даниел Димитров - Данчо релето, и Митко Симеонов - Митко Турчина. Групата им се специализирала в кражбата на автомобили, произведени в последните две години. Те отключвали набелязания автомобил за една минута. На място заглушавали джипиеса, след което го откарвали на паркинг, където да махнат проследяващите устройства. А на терена, на който автомобилите били разглобявани за продажба на части, били монтирани специални заглушаващи тапи. Вече са им повдигнати обвинения, а Софийският районен съд утре ще реши, дали да ги остави за постоянно в ареста.

Задържаха един от „Наглите”, докато разфасова крадена кола (СНИМКИ)

Полицейската операция беше проведена на 5 ноември. Трима от задържаните са известни на МВР, включително за кражби на автомобили, единият е известен и за причиняване на катастрофа, обясни главен инспектор Николай Пелтеков, началник на сектор "Престъпления, свързани с МПС" в СДВР.

Групата е хваната, докато разглобява автомобил висок клас на около 2 години. Според полицията колата трябвало да бъде продадена на части.                     

Сред задържаните е и Даниел Димитров, известен като Данчо Релето, потвърди инспектор Пелтеков. Това е третият му арест в рамките на 8 месеца. Всичките му задържания са били за кражби на коли, обясниха от СДВР. Според полицията групата е наела хале, в което да укрива откраднатите автомобили. Служители на СДВР ги наблюдавали от няколко месеца.

Групата работи в този си състав от няколко месеца. При арестите през април членовете били други. Сега един от предишните членове излежава присъда „домашен арест”.
 
Четиримата имали ясни функции – двама крадели автомобила, другите двама го разглобявали. Единият бил с добри познания по отношение на електрониката на автомобила и ел.системата, друг е автомонтьор, обясни инспектор Пелтеков. Той отбеляза, че през 2023 г. се забелязва значителен спад на кражбите на автомобили.