Огромен брой хора се събраха, за да видят за последно животните, преди да бъдат върнати в Китай

Големи тълпи от хора се събраха във Вашингтон, за да се сбогуват с трите гигантски панди в Националния зоопарк, които трябва да бъдат върнати в Китай.

„Те са величествени животни. Това е третият ни път през последния месец, когато идваме да ги видим и се наслаждавам на всяка минута“, разказва Рахил Ансари.

Панди близнаци получиха имена в зоологическа градина в Южна Корея (ВИДЕО)

Няколко посетители на зоологическата градина изтриха сълзите си, докато чакаха за последно селфи с пандите Мей Сянг, Тиан Тиан и тяхното малко Сяо Чи Джи, които се превърнаха в любими икони по време на престоя си във Вашингтон.

Програмата за големи панди в зоологическата градина започва през 1972 г., когато китайският премиер Джоу Енлай заема две панди на Съединените щати скоро след историческото посещение на президента Ричард Никсън в Китай същата година.

Бебета от редкия вид снежен леопард с дебют пред публика (ВИДЕО)

Сегашните панди в зоологическата градина ще се върнат обратно, тъй като текущото споразумение на института Смитсониън с китайското правителство изтича.

Зоологическата градина не каза дали има някакви непосредствени планове да се опита да се сдобие с още големи панди.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.