Случаят вероятно е от Габрово

Пореден случай на дете зад волана. Зрители на NOVA ни изпратиха видео, на което се вижда как дете на не повече от 10 години управлява бус по малки улички. Вероятно случаят е от Габрово.

Засега се знае, че мъжът, който е бил с детето в буса и е заснел видеото, е установен. Той ще бъде санкциониран. Установени са и родителите на детето.

СЛЕД ВИДЕОТО С ДЕТЕ ЗАД ВОЛАНА НА АВТОБУС: Ще понесе ли санкции шофьорът

От Асоциацията за квалификация на автомобилистите в България казват, че все по-често млади хора отиват на шофьорски курсове и казват, че вече могат да шофират.

„Такива „научени” като това детенце, когато дойдат при нас, половината им часове минават, за да ги отучим”, коментира Красимир Георгиев. „Родителите са се вживели в ролята на гении зад волана. Почти всички смятат, че са най-добрите шофьори, но са и още по-добри инструктори. Затова има толкова кръв по пътищата. Децата от малки разбират, че законът може да се нарушава”, каза още Георгиев.

„Прокуратурата може да намери правилния член от правилния закон и да повдигне обвинение на този родител за действия, които са обществено опасно. Дори с оглед на масовото явление да се правят родителите на учители, мисля, че това деяние би могло да се инкриминира, макар и в по-лек вид”, коментира Георгиев.