До края на декември 2023 г. следва да бъде предоставен анализ от Европейската инвестиционна банка

Изпълнителният директор на „Здравна инвестиционна компания за детска болница“ ЕАД Николай Борисов представи пред Обществения съвет план-график на дейностите по построяването ѝ. Срокът за строеж е 28 месеца.

До края на декември 2023 г. трябва да бъде предоставен анализ от Европейската инвестиционна банка. В същия период предстои и сключването на Споразумение с ЕИБ за предоставяне на безвъзмездна техническа помощ по изготвянето на три доклада – „Структура, обхват и капацитет“ на Националната педиатрична болница, „Функционална програма“ и „Обхват на оборудване и обзавеждане“. Заданията трябва да бъдат изпълнени в срок от 24 седмици след подписване на Споразумението.

Детската болница в София се нуждае от нов рентгенов апарат и от скенер

Когато сградата е факт, МРРБ трябва да издаде Удостоверение за въвеждане в експлоатация. Междувременно следва да бъдат обявени и процедури за избор на доставчици за оборудване и обзавеждане.

Представителите на Съвета предложиха в него да бъдат включени детският хирург проф. Христо Шивачев и адвокатът по медицинско право Мария Шаркова. Със своя заповед министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков ги обяви за членове на Съвета.

Източник: БГНЕС