Предстои МВР да провери дали не са били използвани за престъпление

Водолази от сдружение “Приятели на морето” в Бургас откриха три бойни пистолета при празничното си гмуркане. Оръжията са престояли значително време под вода. Единият пистолет е без пълнител, а в другите два има дори и патрони. Оръжията ще бъдат предоставени на МВР за експертиза, която да установи дали с тях не е извършено престъпление.

Откриха стотици оръжия в две къщи във Врачанско (СНИМКИ)

Целта на традиционното гмуркане на подводничарите от клуба беше да направят символична празнична „вечеря на дъното”. Смелчаците се нарекоха “седемте джуджета”, но тазгодишната находка ги изненада.  

Рождество Христово е най-семейният празник, споделят водолазите, а сдружението е тяхното семейство. Седем джуджета, екипирани във водолазни костюми се гмурнаха при температура на водата от 8 градуса. Под вода те отвориха и бутилка шампанско и изтеглиха късметчета.
Морският Дядо Коледа пожела на всички най-вече за здраве и берекет през следващата година „Все пак ние сме хора, които през по-голямата част от годината се гмуркаме, удоволствието ни е да сме под водата”, допълни той.

Репортер: Елена Танева