Гледайте романтичните комедии „Любовна история през зимата“ от 10.10 ч., „101 далматинци“ от 12.30 ч., премиерните заглавия „Пътят към дома“ от 14.30 ч. и „Соник: Филмът 2“ от 16.30 ч. тази събота по NOVA

Романтичен и празничен киномаратон очаква зрителите на NOVA в съботния ден. Старт поставя лентата „Любовна история през зимата“, която ще ни разкаже за живота, мечтите и желанията на Кейси – млад, но амбициозен автор. Тя току що е публикувала първата си книга, базирана на опита й от развода. По настояване на издателят Кейси ще трябва да поеме на турне промоция с вече наложил се автор Елиът, на което двамата да популяризират книгите си. Това е шанс за младата авторка да се научи да вярва в таланта си както и да осъзнае смисъла на поговорката „Не съди за книгата по корицата!” Турнето – пътешествие е възможност за двамата автори да разкрият химията помежду им и да осъзнаят, че любовта не е само в книгите.

По-късно от 12.30 ч. ще се потопим в атмосферата на истинска класическа приказка, която ще ни разкаже за семейство далматинци. Филмът е базиран на едноимената книга на Доуди Смит от 1956 година, която не спира да очарова читатели и зрители от всички поколения със своите неустоими опашати звезди. „101 далматинци” е приключенска история, преплитаща в себе си щури приключения и очарователен хумор. В малкия лондонски апартамент на Роджър (Джеф Даниълс) и Анита (Джоли Ричардсън) се ражда гвардия от 15 сладки далматинчета. Идиличната картинка е помрачена, когато Круела Девил (Глен Клоуз), любителката на петнисти кожи, разбира за новите членове на семейството. Най-известният злодей на Disney, забърква невероятно приключение, когато решава да отвлече всички малки далматинци в Лондон, включително и петнадесет от семейството на Понго и Пердита, за да се сдобие с ценната им кожа. Следват безброй комични ситуации с малките кутренца и похитителите им. Въпреки опасностите, Понго повежда героична група от животни към една драматична битка за оцеляване в тази история, на която цялото семейство ще се наслаждава отново и отново.

Романтичният новогодишен следобед продължава със семейната приключенска драма „Пътят към дома“ от 14.30 ч. с участието на Ашли Джъд, Едуард Джеймс Олмъс и Патрик Галахар. Ще проследим приключенията на един чаровен домашен любимец. Когато амбициозният студент по медицина Лукас Рей намира бездомно кученце, той го прибира в къщата, в която живее с майка си и двамата бързо се влюбват в четириногото създание, което приема името Бела. Докато тя расте, между нея и Лукас се създават най-близки връзки. Но когато служител по контрол на животните заявява, че тя е питбул и няма право да пребивава в Денвър, Лукас временно я изпраща да живее със семейството на приятелката си на цели 400 мили разстояние. Раздялата и липсата на Лукас се отразява зле на Бела и тя решава да избяга, принудена да премине през опасната пустош на Колорадо, но и твърдо решена да се върне у дома.

Финал на киномаратонът ще постави премиерната приключенска комедия на режисьора Джеф Флауър „Соник: Филмът 2“ от 16.30 ч. Култовият син таралеж от популярната серия игри на SEGA и откаченият доктор Роботник се завръщат за ново приключение. След като се е установил в Грийн Хилс, Таралежът Соник няма търпение да докаже, че притежава всичко необходимо, за да бъде истински герой. Един ден обаче, светът се оказва в остра нужда от неговите суперсили. Доктор Роботник успява да избяга от планетата, на която е заточен и се завръща на Земята с чисто нов убийствен мустак и с нов зъл партньор – ехидната Нъкълс. Соник е изправен пред голямо изпитание, след като д-р Роботник и неговият нов партньор се впускат в търсене на мистичен изумруд, който има силата да унищожава цивилизации.

За да попречи на Роботник да осъществи пъкления си план, Соник се впуска в надпревара с времето, но дори и неговата свръхскорост може да се окаже недостатъчна. На помощ на устатия таралеж се притичва не кой да е, а любимата на милиони фенове двуопашата лисица Тейлс и двамата се отправят на разтърсващо околосветско приключение в търсене на могъщия камък преди да е станало твърде късно и да е попаднал в неподходящите ръце.

Не пропускайте романтичните комедии „Любовна история през зимата“ от 10.10 ч., „101 далматинци“ от 12.30 ч., премиерните заглавия „Пътят към дома“ от 14.30 ч. и „Соник: Филмът 2“ от 16.30 ч. тази събота по NOVA