Пострадалият е приет в "Пирогов" с политравма

Спасителна акция в района на Боянския водопад, след сигнал за паднал катерач. В акцията участваха около десет спасители. 

Сигналът е подаден около 9 ч. сутринта, когато към мястото са тръгнали двама спасители. Единият от тях лекар. Пострадалият е намерен в съзнание с множество травми по тялото. Мъжът е изтеглен, прехвърлен на линейка и откаран в "Пирогов".  Грешка при обезопасяването е най-вероятната причина за инцидента. Според спасителите 35-годишният мъж е бил с професионална екипировка. Наложило се е пострадалият да бъде изтеглен до Копитото, а от там да бъде транспортиран с линейка.

Тежка спасителна акция за пострадал турист в Пирин 

Той е приет в "Пирогов" с политравма, в момента е в операционна зала, съобщиха за БТА от пресслужбата на лечебното заведение.

"Получихме сигнал за катерач, който е паднал, но е в съзнание, с травми. Първият екип, който достига до мястото, се състои от парамедик и реаниматор от "Пирогов". Вече е в шокова зала в "Пирогов", предаден е в добро състояние. Смесването на ски и шейни е предпоставка за сериозни травми", предупреди Милен Братанов.