Подлъгали я, че синът ѝ е катастрофирал

82-годишна жена от Добрич е дала 60 хил. лв. на „ало” измамници. Мъжът зад слушалката я убедил, че е лекар, а синът ѝ е пострадал при катастрофа.

Пенсионерката е предала сумата на друга жена, която казала, че ще съдейства. Обажданията са направени от румънски СИМ карти, а извършителите все още се издирват.

Прокурор Даниел Илиев - говорител на Районната прокуратура в Добрич, разказа схемата. „През цялото време пострадалата е била държана на телефона. Опитала е да се свърже със сина си, но ало измамниците са проявили изключителна находчивост, като са предоставили телефона на трето лице, което е симулирало болки и по този начин пострадалата е останала с впечатление, че това именно е сина й”.

Сценарий за ранен близък: Връща ли се старата схема при телефонните измами

Разследването още е в съвсем първоначален етап. Издирва се в момента и втората жена всъщност, т.нар. муле на която е предала парите тук на територията на Добрич.

Още в следващите дни ще бъде изготвена Европейска заповед за разследване до румънските власти за установяване на титулярите на въпросните номера, респективно на лицата които са действали от територията на република Румъния.

"Ало" измамници взеха 11 000 лв. от възрастен мъж в Шумен

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase